Поздравление на областния управител : В навечерието сме на 137-ата годишнина

...
Поздравление на областния управител : В навечерието сме на 137-ата годишнина
Коментари Харесай

Ангел Стоев: Да живее България и да пребъде!

Поздравление на регионалния шеф: 

" В навечерието сме на 137-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия – величествен исторически акт в епопеята на българските национално обединителни битки.   

На този ден разпокъсаната ни и изстрадала от вековно иго Родина събира двете елементи от своя народ, с цел да го поведе към ново начало - съзиданието на свободна България. 

В този ден сме горди и с право, тъй като Съединението е независимо българско дело, замислено и осъществено от народа. Нашите предшественици не са се поколебали да се изправят против Великите сили и да защитят правото си да живеят дружно под едно знаме и в една  страна.    

Съединението ни прави мощни и дано не си го споделяме единствено по време на празниците, а всеки ден. Всеки ден да мислим за нашата България, да я обичаме и да работим за нея по този начин, както са го правили дейците на Българското Възраждане и Освобождението.  

Живеем във времена на непрекъснати рецесии и се нуждаем от същия този кураж, същата мощ и религия, която са имали нашите прародители, с цел да съхраним духа на Обединена България. Защото за реализирането на огромните дела, е нужно единството и сплотеността на цялото общество.  

Скъпи пловдивчани и жители на Съединение,  

Обръщам се вас, потомците на славните мъже и дами осъществили Съединението: Пазете историята, предавайте я на децата ни, с цел да знаят, че в сложните времена има вяра, а фантазията за независимост е по-силна от армиите, доктрините и политиците.  

България е по-голяма от всички нас, оживяла 13 века, предходна през превратностите на времето, с цел да може ние през днешния ден тук да живеем в лична страна, да пазиме и отстояваме ползите й, с цел да просперира народа ни. 

Честит празник!

Да живее България и да пребъде! "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР